Wednesday 3 February 2016

Vaji i Lajthise

Perfitime shendetsore:
  • Lajthija eshte e pasur me vitamina E
    Alfa-tokoferolet te gjetura ne vitaminen E jane te dobishme ne ruajten e shendet te sistemit kardiovaskular dhe ndihmojne per te rregulluar presioni e gjakut.
  • Vitamina E qe gjendet ne vajin e lajthise freskon dhe rigjeneron trupin. Vitamina E eshte e domosdoshme per rritjen e flokeve dhe thonjeve ne menyre te shendetshme.
  • Lemin lekuren dhe e tonifikon ate.
  • Permban acide yndyrore (Omega-6, Omega-9) me veti antioksidante.
  • Ndihmon ne renien e nivelit te kolesterolit te keq (LDL). Eshte nje burim i pasur bimor i fitosterolit i cili eshte i dobishem per shendetin mendore dhe per trajtimin e simptomave alergjike.
  • Permirson zhvillimin e kockave ne periudhen e adoleshences.
  • Perdorimi i vajit te lajthise eshte i dobishem ne parandalimin e osteoporozes dhe periudhes se menopauzes.
  • Ky eshte nje produkt natyral i kujdesit te lekures me veti anti-rrudhe. Ndalon shfaqen e pucrrave ne fytyre duke stabilizuar prodhimin e yndyres.
  • Nxit metabolizmin dhe forcon sistemin riprodhues.

Perdorimi:

  • I pershtatshem per perdorim ne te ngrohte dhe ne te ftohte. Eshte nje shtrese e shkelqyer per garnitura,sallaterera dhe vakte te ftohta.
  • Keshillohet te merret 1-2 luge caji vaji lajthije ne dite.
  • Meqenese deperton lehtesisht ne indet e lekures, ajo ndihmon te mbaje lekuren te bute dhe elastike.

No comments:

Post a Comment