Perfitime shendetsore:
- Lajthija eshte e pasur me vitamina E
- Vitamina E qe gjendet ne vajin e lajthise freskon dhe rigjeneron trupin. Vitamina E eshte e domosdoshme per rritjen e flokeve dhe thonjeve ne menyre te shendetshme.
- Lemin lekuren dhe e tonifikon ate.
- Permban acide yndyrore (Omega-6, Omega-9) me veti antioksidante.
- Ndihmon ne renien e nivelit te kolesterolit te keq (LDL). Eshte nje burim i pasur bimor i fitosterolit i cili eshte i dobishem per shendetin mendore dhe per trajtimin e simptomave alergjike.
- Permirson zhvillimin e kockave ne periudhen e adoleshences.
- Perdorimi i vajit te lajthise eshte i dobishem ne parandalimin e osteoporozes dhe periudhes se menopauzes.
- Ky eshte nje produkt natyral i kujdesit te lekures me veti anti-rrudhe. Ndalon shfaqen e pucrrave ne fytyre duke stabilizuar prodhimin e yndyres.
- Nxit metabolizmin dhe forcon sistemin riprodhues.
Perdorimi:
- I pershtatshem per perdorim ne te ngrohte dhe ne te ftohte. Eshte nje shtrese e shkelqyer per garnitura,sallaterera dhe vakte te ftohta.
- Keshillohet te merret 1-2 luge caji vaji lajthije ne dite.
- Meqenese deperton lehtesisht ne indet e lekures, ajo ndihmon te mbaje lekuren te bute dhe elastike.
No comments:
Post a Comment